Топ 10 најдобри индиски веб-серии за гледање на Netflix, Prime и повеќе (2024)

Нема сомнеж кога велиме дека националното заклучување нè ограничи во нашите домови, но во исто време е вистина и дека понекогаш станува досадно. Кои се начините на кои можете да се задржите себеси ангажиран?

Како би требало најдобро да го искористите вашето време за да можете да се забавувате? Гледање филмови или веб-серијата е секако една од најдобрите работи што можете да ги направите за да се чувствувате ментално збогатени.

Содржина

Најдобра индиска хинди веб-серија за гледање

Топ 10 најдобри индиски веб-серии за гледање на Netflix, Prime и повеќе (1)

Со зголемувањето на бројот на платформи за онлајн стриминг, никогаш нема да ви недостасуваат работи за гледање. Еве ги најдобра индиска веб серија да гледате за време на вашиот карантински период.

Постојани цимери

Како што протагонистите Тања и Микеш ја трансформираат својата врска на далечина во врска во живо, тие почнуваат да стануваат постојани цимери.

Ова не само што е првата најуспешна веб-серија во Индија, туку и го иницираше трендот на ром-коми во индискиот онлајн простор. Можете исто така да гледате Постојани цимери на TVF Play како и на YouTube.

Фабрика за Кота

Се смета дека Фабриката Кота е една од најдобрите онлајн шоуа во Индија и е снимена во студентскиот град на Кота. Приказната покажува 16-годишен студент по име Ваибхав, кој е подготвен да ги положи своите IIT испити.

Вообичаено, во други емисии, ќе најдете млади возрасни кои следат ограничен начин на живот за да се движат низ патот на успехот, но оваа приказна го слави животот на студентот со сите свои посебни активности.

Ликот на Jeetu Bhaiya, игран како Jitendra Kumar, беше сакан и восхитуван од гледачите. Оваа серија е достапна и на YouTube и TVF Play.

Светите игри

И Навазудин Сидики и Саиф Али Кан, преку нивната веб-серија, Светите игри, помогна нашата земја да стане глобална сила на периферијата на веб сериите. Саиф Али Кан ја игра улогата на полицаец, Сартај Синг.

Откако ќе дознае за точната локација на Ганеш Гајтонд, криминален господар, тој почнува да го брка цел Мумбаи. Оваа игра на потера постепено станува игра со мачка и глушец. Достапни се две сезони Netflix.

Направено на рајот

Зоја Ахтар, режисерката на оваа веб-серија веројатно заврши со снимање на една од водечките индиски емисии. Приказната е за индиска компанија за управување со настани, чија задача е да венча парови.

Made in Heaven ви дава различни епизоди кога ќе стапат во контакт со пилот од Мумбаи или некој од снобската принцеза од Делхи, тамилскиот браман од Јужна Индија и лудите весели луѓе од Џајпур. Ова е единствената индиска англиска веб-серија која се покажа навистина добро без да звучи претерано.

Семејниот човек

Креаторите на ова веб серија се DK и Raj и ќе можете да го пренесувате The Family Man на Amazon Prime. Главната улога ја игра Маној Бајпаје. Приказната е за Срикант Тивари, разузнавач кој навистина напорно се труди да ја отстрани рамнотежата помеѓу работата и личниот живот.

ТВФ стомни

Ова е уште едно познато име што е создадено од Арунаб Кумар во соработка со Вирусна треска. Можете да видите пет епизоди во првата сезона. Првично кога можеше да се емитува само првата сезона, ќе ја гледате онлајн на TVF Play.

Освен на TVF Play, оваа веб-серија може да се гледа и на YouTube. Се занимава со приказната за сите деловни средби на четворица пријатели - Арунаб Кумар, Јитендра Кумар, Навен Кастурија и Абхај Махаџан.

https://www.youtube.com/watch?v=xcUHB9n8Kws

Малку нешта

Кавја и Друв се во жива врска и приказната на „Малите нешта“ се состои од мали проблеми со кои се соочува парот додека живее еден со друг. Со напредокот на филмот, постои одредена доза на зрелост што еволуира во нивната врска.

Иако нивните проблеми и прашања изгледаат поголеми, сепак тие стануваат способни и созреваат дотогаш да ги решат и да се справат со сопствените прашања. YouTube ја објави првата сезона на Little Things и ако се чувствувате заинтригирани со оваа приказна, можете да почнете да ги гледате другите сезони на Нетфликс.

Mirzapur

Штом ќе завршите со гледање на Sacred Games, дефинитивно ќе бидете расположени да гледате нешто многу слично порано или подоцна. Сега кога ги гледавте Sacred Games на Netflix, ова е време да се префрлите на Amazon Prime каде што можете да го добиете Mirzapur, една од најдобрите веб-серии во Индија.

Оваа приказна е сместена во текстилната и конфекциската индустрија и зборува за мафијашки бос кој има свое семејство. Ова е жилава трилер драма која има некои длабоки ликови заедно со најнеочекуваните пресврти и пресврти.

Дијалозите се прилично ретки и можеби досега не сте ги слушнале во Боливуд. Во оваа веб-серија има неколку почитувани актери од филмската индустрија.

Сарабхаи против Сарабхаи

Ова шоу првично беше емитувано на Стар ТВ Еден, но тогаш не беше толку способно како што е сега. Тоа беше прилично добро напишано сценарио кое зборуваше за семејство од повисока класа кое се трудеше максимално да ги задоволи нијансите на публиката од средната класа.

Во 2017 година, Hotstar се обиде да го врати, но за жал, корисниците на Интернет беа зафатени со гледање други емисии како Модерно семејство и Чернобил. Ако сакате да го поминете вашето време гледајќи многу забавна серија, Сарабхаи против Сарабхаи е онаа за вас. Ќе остане жив во вашите срца и по години.

Диши

Ако Индија мораше да му даде конкуренција на Breaking Bad, Breathe е несомнено најдобрата веб-серија. Ликот Дени Маскаренхас го толкува исклучително талентираниот Р. Мадхаван. Неговиот беспрекорен настап треба да му ја добие наградата Татко на годината.

Се гледа дека Мадхаван прави некои луди подвизи за својот син кој има само 6 месеци живот. Неговиот син Џоши мора да биде подложен на трансплантација на бели дробови бидејќи само така може да живее. Мадхаван е одговорен за вдишување живот во неговиот лик.

Затоа, сега кога сте затворени во вашите домови за да се борите со пандемиската криза COVID-19, зошто да не се вклучите во гледањето на горенаведените индиски веб-серии? Започнете со пренос и вклучете се.

Можеби ќе ви се допадне.

  • Најдобрите корејски драми што треба да ги гледате.
  • Најдобри хорор филмови на сите времиња.
  • Топ 10 најдобри тамилски филмови од 2020 година.
Топ 10 најдобри индиски веб-серии за гледање на Netflix, Prime и повеќе (2)

Кара Клејтон

  • Веб-страница

Кара Клејтон е хонорарен писател по професија и е исто така веб-ентузијаст, љубител на природата, фотограф, љубител на патувања, љубител на музика и фитнес фрик по хоби. Дипломирала англиска книжевност и постдипломирала новинарство и масовна комуникација. Таа е вљубена во нејзината професија да курира написи за различни ниши како здравје, мода, финансии, начин на живот, технологија, бизнис и нејзиниот USP е нејзиниот едноставен, но привлечен стил на пишување.

Топ 10 најдобри индиски веб-серии за гледање на Netflix, Prime и повеќе (2024)
Top Articles
Craigslist For Sale Nyc
March And Ash Imperial Menu
Hollys Pawn Saraland Al
Strange World Showtimes Near Amc Brazos Mall 14
Bannerlord Campaign Or Sandbox
Musas Tijuana
Joy Ride 2023 Showtimes Near Movie Tavern Little Rock
Rs3 Bring Leela To The Tomb
Omega Pizza-Roast Beef -Seafood Middleton Menu
Monkey Werx Sitrep 2022
What Auto Parts Stores Are Open
Best Taq 56 Loadout Mw2 Ranked
Humidity Yesterday At My Location
Craigslist Folkston Ga
Watchseries To New Domain
Family Guy Wiki Peter
Craigslist Indpls Free
Best Transmission Service Margate
Oppenheimer Showtimes Near Regal Jack London
So sehen die 130 neuen Doppelstockzüge fürs Land aus
Craigslist Pets Baton Rouge La
Is Slatt Offensive
EVOLVE: Predicting User Evolution and Network Dynamics in Social Media Using Fine-Tuned GPT-like Model
Caldwell Idaho Craigslist
What happened to Gas Monkey Garage?
Restaurants Near Defy Trampoline Park
Ck3 Culture Map
My Eschedule Greatpeople Me
Acbl Homeport
Pillowtalk Leaked
BNSF Railway / RAILROADS | Trains and Railroads
Lehigh Wheelmen Meetup
Jami Lafay Gofundme
Keanu Reeves cements his place in action genre with ‘John Wick: Chapter 4’
Oakly Rae Leaks
Ups Near Me Open
R Mcoc
Ice Quartz Osrs
Corinne Massiah Bikini
Re/Max Houses For Sale
R/Moissanite
Find your used roadbike, gravel Bike & MTB | buycycle UK
Jacksonville Jaguars should be happy they won't see the old Deshaun Watson | Gene Frenette
Montefiore Email Outlook Login
Plusword 358
Viaggio Apostolico a Singapore: Santa Messa nello Stadio Nazionale presso il “Singapore Sports Hub” (12 settembre 2024)
Desi Cinemas.com
How Big is a 4×6 Photo?(Inch, cm, mm, Ft, Pixels) - PhotographyAxis
Toldeo Craigslist
Mt Sinai Walk In Clinic
H'aanit's Third Chapter | Gamer Guides: Your ultimate sou...
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 5991

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.